اسپوندیلولیز چیست؟

اسپوندیلولیز یا شکستگی استرسی کمر و ستون فقرات بدون جابجایی مهره نخاعی است که به عنوان شکستگی فشاری نیز شناخته می شود. این یک علت شایع کمردرد ساختاری در کودکان، نوجوانان و جوانان فعال است.

تقریباً ۹۰-۹۵٪ موارد اسپوندیلولیز در سطح مهره L5 رخ می دهد. در حدود ۲۵ درصد از موارد شکستگی بدون جوش، یک بافت همبند شبکه فیبری به جای استخوان گذاشته می شود. ضایعه استرسی معمولاً به طور کامل بهبود می یابد.

اگر اسپوندیلولیز شما بدتر شود، بدن مهره ممکن است به سمت جلو بلغزد. این لغزش مهره ها در حدود ۵۰ درصد موارد رخ می دهد و به عنوان اسپوندیلولیستزیس شناخته می شود. اسپوندیلولیستزیس در اسپوندیلولیز دوطرفه، ناپایداری مکانیکی و زنان شایع تر است.

علائم اسپوندیلولیز چیست؟

مبتلایان به اسپوندیلولیز معمولا گزارش می دهند:

  • شروع خودبخودی، کمردرد یک طرفه – در خط کمربند. در ابتدا تیز. بعدا کسل کننده
  • با قوس کردن، ایستادن یا فعالیت‌های پرفشار به ویژه با افزایش تمرین تشدید می‌شود.
  • درد ممکن است به باسن یا ران منتشر شود.
  • درد با استراحت کاهش می یابد.
  • بیمار اغلب دارای قوس پشت بزرگ و همسترینگ سفت است.

دلایل اسپوندیلولیز چیست؟

فعالیت هایی که فشار بیش از حد به ستون مهره ها وارد می کنند می توانند باعث شکستگی استرسی شوند.
فعالیت هایی که نیاز به چرخش مکرر یا اکستنشن دارند می توانند باعث شکستگی استرس شوند.

ورزش‌های با شیوع بالای اسپوندیلولیز عبارتند از:

  • ژیمناستیک
  • وزنه برداری
  • کشتی
  • شیرجه زدن
  • شنای پروانه
  • باله و رقص
  • اسکیت روی یخ
  • پرتاب کنندگان دو و میدانی، به عنوان مثال. نیزه
  • گلف

اسپوندیلولیز در چه سنی اتفاق می افتد؟

اسپوندیلولیز در دو مرحله متمایز از رشد اسکلتی شما رخ می دهد:

اوایل کودکی، به عنوان یک کودک، یادگیری ایستادن یا راه رفتن است.
اوایل نوجوانی. ورزشکاران فعال پرخطر با ساختار استخوانی نابالغ.
این بیماری در مردان شایع تر است.

درمان اسپوندیلولیز چیست؟

درمان اسپوندیلولیز در ابتدا محافظه کارانه است و هدف آن کاهش درد و تسهیل بهبودی است. سپس درمان با خیال راحت به تقویت حداقل عضلات شکم و لگن شما بر اساس تمرین انجام می شود. 

مدیریت درد و التهاب

درد اصلی ترین دلیلی است که فرد مبتلا به اسپوندیلولیز به دنبال درمان است. التهاب مغز استخوان به طور بالقوه دلیل اصلی تجربه درد است، بنابراین مدیریت دلیل التهاب در مراحل اولیه ضروری است.

فیزیوتراپیست شما از ابزارهای درمانی مختلفی برای کاهش درد و التهاب شما استفاده می کند. اینها شامل یخ، ماشین ده‌ها، طب سوزنی، تکنیک‌های نوار زدایی، ماساژ بافت نرم و استفاده موقت از بریس حمایتی برای خارج کردن محل آسیب است.

شما می توانید با اجتناب از فعالیت هایی که باعث درد شما می شوند (مانند اکستنشن) و استفاده از روش های یخ درمانی و درمان یا تمریناتی که ساختارهای ملتهب را تخلیه می کنند، التهاب را کاهش دهید. ممکن است برای شما داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن برای کمک به کاهش التهاب تجویز شود.

تجویز بریس ضد لوردوتیک در بیمارانی که قادر به تسکین سریع درد نیستند یا بی ثباتی دارند اتفاق می افتد. فیزیوتراپیست شما را راهنمایی خواهد کرد. 

تمرینات سبک آزاد یا آب درمانی به دلیل وزن کمتر بدن در شناوری آب در ترمیم زودهنگام آسیب مفید هستند. این فعالیت بدون ایجاد درد باعث حرکت بیشتر می شود. دویدن در آب نیز ممکن است برای حفظ تناسب اندام قلبی عروقی شما مفید باشد.

مفاصل سفت مجاور اسپوندیلولیز اغلب نیاز به تحرک برای تخلیه تنش پارس بین مفصلی دارند. با برطرف شدن درد و التهاب، فیزیوتراپیست شما توجه خود را به بازیابی سلامت مفصل، دامنه حرکتی و وضعیت بدن شما معطوف خواهد کرد. 

عضلات سفت پا و پشت نیاز به ارزیابی و کشش دارند تا امکان حرکت کامل و سالم پاها و پشت شما فراهم شود. 

بازگشت به ورزش

مرحله بعدی توانبخشی شما با هدف بازگرداندن ایمن به فعالیت های مورد نظرتان است. هرکس خواسته های متفاوتی دارد که تعیین می کند به چه اهداف درمانی خاصی نیاز دارید.

علت اسپوندیلولیز ناشی از ورزش، مروری بر کنترل ستون فقرات و بیومکانیک شما دارد. در حالت ایده آل، فیزیوتراپ ورزشی شما باید از دانش خود در مورد بیومکانیک و خواسته های رقابت شما برای هدایت بازگشت شما به فعالیت استفاده کند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی دیسک کمر – درمان دیسک کمر بدون جراحی – روشهای درمان دیسک کمر