درمان خار پاشنه پا با روش های مختلفی امکان پذیر است که کمک زیادی به کاهش درد و التهاب پاشنه پا که در اثر وجود این زائده استخوانی رخ داده اند می کند.
خار پاشنه پا نوعی زائده استخوانی در پاشنه پا است که منجر به بروز درد و التهاب در پاشنه پا شده و راه رفتن را برای فرد درناک کند.
در کف پا یک نوار ضخیم از بافت نرم به نام فاسیت پلانتار وجود دارد که به استخوان پاشنهی پا متصل است و در تشکیل قوس کف پا و حفظ ثبات پا نقش اساسی دارد.
در صورتی که با گذشت زمان به دفعات زیاد به نوار فاسیتپلانتار در کف پا فشار وارد شود، این فشار به نقطهی اتصال فاسیت به استخوان پاشنه منتقل شده و این تنش و فشارهای مکرر موجب تشکیل خار استخوانی در استخوان پاشنه میشود که به آن خار پاشنه گفته میشود.
درد ناشی از خار پاشنه پس از راه رفتن یا ایستادن به مدت طولانی تشدید شده و مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می کند.
روش های درمان خار پاشنه پا
هدف از برنامهی درمانی، کاهش التهاب بافت نرمی است که به پاشنه پا متصل است، تا بتوان عملکرد پا را به وضعیت طبیعی بازگرداند.
استراحت
استراحت و کاهش سطح فعالیت بخصوص فعالیت هایی که نیازمند ایستادن و یا راه رفتن به مدت طولانی هستند در تخفیف درد و التهاب پاشنه پا موثرند.
دارودرمانی
برای تسکین درد و التهاب پاشنه پا می توان از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کرد که علاوه بر تاثیرات ضددرد به کاهش التهاب پاشنه پا نیز کمک می کنند ، در موارد التهاب شدید پاشنه پا که داروهای مسکن رایج نتوانند شرایط بیمار را بهبود بخشند تزریق داروهای استروئیدی توصیه می شود.
کفی و کفش طبی
استفاده از کفش های تنگ و پاشنه بلند و بطور کلی کفش های غیراستاندارد یکی از مهم ترین عوامل خطر ایجاد خار پاشنه است و برای درمان خار پاشنه می توان از کفی و کفش طبی مخصوص خار پاشنه با نظر جراح ارتوپد یا فیزیوتراپیست استفاده کرد.
کفی و کفش طبی موجب قرار گرفتن کف پا در وضعیت بهتری شده و از فشار وارده به فاسیتپلانتار میکاهند و به همیت دلیل به درمان خار پاشنه پا کمک می کنند.
کاهش وزن
اضافه وزن نیز از عواملی است که در افزایش ریسک بروز این آسیب شایع نقش دارد ، چراکه سبب وارد شدن فشار بیشتری به کف پا شده و منجر به درد و التهاب کف پا می شود ، به همین دلیل مبتلایان به خار پاشنه که دچار اضافه وزن هستند باید اقدام به کاهش وزن خود کنند.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی یکی از بهترین روش های درمان خار پاشنه است.
فیزیوتراپیست برای درمان این آسیب شایع از متدها و مدالیته های مختلفی همچون تکنیک های ماساژ و درمان دستی ، سرما و گرما درمانی ، تمرینات ورزشی ، لیزر پرتوان و شاک ویو تراپی استفاده می کند.
امواج شاک ویو که امواج صوتی با انرژی بسیار بالا هستند به بافت آسیب دیده در بدن وارد شده و به تسریع فرایند بهبودی کمک می کنند.
تمرینات ورزشی خار پاشنه نیز از راهکارهای موثر در درمان این آسیب هستند که پس از مشورت با فیزیوتراپیست خود می توانید انجام دهید.
جراحی
در صورتی که روش های غیرجراحی پس از گذشت چندین ماه نتوانند تغییری در شرایط بیمار ایجاد کنند انجام جراحی برای برداشتن این زائده استخوانی توصیه می شود.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی خار پاشنه – علائم خار پاشنه پا – دلایل خار پاشنه پا – فیزیوتراپی در ظفر – فیزیوتراپی در قلهک – فیزیوتراپی در شریعتی