درمان فتق دیسک گردن با فیزیوتراپی به عنوان موثرترین روش درمانی توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی سینوهه در شریعتی ارائه می شود.
دیسک ها در ستون فقرات بین مهره ها قرار دارند و نقش جاذب شوک را بر عهده دارند و به بهبود انعطاف پذیری و حرکات ستون فقرات در گردن کمک می کنند.
هر دیسک دارای یک سری حلقه های فیبری بیرونی (حلقه فیبروزیس) است که یک مرکز ژلاتینی (نوکلئوس پالپوس) را احاطه کرده است. در صورتی که آسیبی سبب ضعیف شدن یا پارگی لایه بیرونی دیسک شود ، مواد داخلی دیسک از آن خارج شده و فتق دیسک رخ می دهد.
فتق دیسک گردن بر اساس شدت دیسک بیرون زده و محل آن می تواند منجر به طیف وسیعی از علائم شود.
گردن درد ، از دست دادن حرکت گردن و انتشار درد به بازوها از مهم ترین علائم دیسک گردن هستند که بیماران گزارش می دهند.
درمان فتق دیسک گردن با فیزیوتراپی می تواند به علائم ایجاد شده در بیمار کمک زیادی کرده و مشکلات بیماران را به حداقل برساند ، همچنین نیاز بیمار به مصرف داروهای مسکن و یا جراحی های غیرضروری را به حداقل می رساند.
دلایل و عوامل خطر
- حرکات خمشی و پیچشی مکرر ستون فقرات.
- دیسک ها در حالت نشستن یا خم شدن بیشتر مستعد آسیب هستند زیرا فشار روی دیسک به سمت جلو منتقل شده و محتویات دیسک را به سمت پشت فشار می دهد.
- سقوط یا ضربه ناگهانی مانند تصادفات رانندگی
- بلند کردن اجسام سنگین.
- عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی فتق دیسک
- سیگار کشیدن نیز خطر بروز فتق دیسک را افزایش می دهد.
علائم فتق دیسک گردن
- احساس درد در گردن
- محدود شدن حرکات گردن به دلیل وجود درد
- ناتوانی در خم و راست کردن و چرخاندن گردن به طرفین به دلیل وجود درد
- اسپاسم و گرفتگی عضلات
- انتشار درد به بازوها
- تغییرات حسی مانند بی حسی و سوزن سوزن شدن اندام ها
- ضعف، آتروفی عضلانی یا تحلیل رفتن در بازو یا دست
- کاهش رفلکس در اندام فوقانی.
درمان فتق دیسک گردن با فیزیوتراپی
فیزیوتراپی به عنوان موثرترین روش درمان غیرجراحی آسیب های اسکلتی – عضلانی شناخته می شود که نقش مهمی در درمان فتق دیسک گردن نیز دارد.
فیزیوتراپیست بر اساس شدت علائم بیمار ، محل دیسک بیرون زده و شرایط بیمار همچون سن و میزان فعالیت برنامه درمانی خاصی را در نظر می گیرد که می تواند شامل تکنیک های درمان دستی و دستکاری ستون فقرات ، سوزن خشک ، لیزر درمانی با لیزر پرتوان ، تمرینات ورزشی و آموزش نحوه صحیح انجام فعالیت ها باشد.
فیزیوتراپی برای انجام یک سری تمرینات اصلاح وضعیت، کشش و ثبات برای جلوگیری از عود مجدد آسیب توصیه می شود. بازگشت به فعالیت باید تدریجی باشد تا از تشدید علائم جلوگیری شود.
پس از کاهش التهاب اولیه، یک برنامه آموزش مجدد وضعیتی، کشش و تقویت برای بازگرداندن انعطاف پذیری به مفاصل و عضلات درگیر و در عین حال بهبود ثبات ستون فقرات آغاز می شود.
راهکارهای عمومی
- استراحت و اجتناب از فعالیت هایی که سبب تشدید درد می شوند.
- دارو برای کاهش التهاب
- کمپرس سرد برای کمک به کاهش درد و اسپاسم عضلانی
- کمپرس گرم برای افزایش جریان خون و تسکین درد
- گردن بند طبی با تجویز پزشک
مقالات مرتبط :