درمان کمردرد با فیزیوتراپی

  1. خانه
  2. مقالات
  3. بیماری ها
  4. درمان کمردرد با فیزیوتراپی
درمان کمردرد با فیزیوتراپی

درمان کمردرد با فیزیوتراپی روشی ایمن ، موثر و بدون عارضه جانبی است که در بسیاری از موارد موفقیت آمیز بوده و نیاز به انجام اعمال جراحی پرهزینه و پرعارضه را به حداقل می رساند.

کمردرد رایج ترین اختلال سیستم اسکلتی _ عضلانی است که بیش از ۷۵ درصد از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه کرده اند و درگیر عوارض و مشکلات ناشی از آن شده اند.

برای درمان کمردرد ابتدا باید عامل زمینه ای مشخص شده و درمان با تمرکز و با توجه به عامل بوجود آورنده درد انجام بگیرد.

فیزیوتراپی راهکاری موثر و مفید در درمان کمردرد و عامل زمینه ای است و نسبت به انجام جراحی بسیار کم هزینه و کم عارضه تر است.

دلایل بروز کمردرد

آرتروز کمر

آرتروز کمر عارضه ای است که با مهره های ستون فقرات در ناحیه کمر را درگیر می کند.

آرتروز نوعی بیماری تخریبی و پیشرونده است که احتمال بروز آن با بالا رفتن سن افزایش پیدا کرده و سبب درد ، خشکی و محدود شدن حرکات مفصل مبتلا می شود.

افزایش سن روند تخریب مفاصل و اجزای آن ها را افزایش داده و به همین دلیل با افزایش ریسک ابتلا به انواع آرتروز از جمله آرتروز کمر همراه است.

استفاده بیش از حد از ستون فقرات و فرایند طبیعی افزایش سن سبب تغییر عملکرد مفاصل، رباط ها و دیسک های بین مهره ای شده و در نتیجه آرتروز ستون فقرات و کمر دور از انتظار نخواهد بود.

بیرون زدگی دیسک کمر

بیرون زدگی دیسک کمر یکی از بیماری های مهم و شایع ستون فقرات است که با خروج قسمت میانی درون دیسک بین مهره ای همراه است ، دیسک بیرون زده سبب وارد شدن فشار به ریشه ها و اعصاب نخاعی شده و منجر به بروز علائم حسی _ عصبی و حرکتی برای فرد بیمار می شود.

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی عارضه ای است که با کم بودن فضای کانال نخاعی مشخص شده و به دو صورت مادرزادی یا اکتسابی رخ می دهد.

کاهش فضایی که نخاع در آن قرار دادرد سبب وارد شدن فشار به نخاع و ریشه های عصبی در نزدیکی دیسک کمر و دیسک گردن شده که این وضعیت می تواند عوارضی همچون کمردرد و گردن درد را در پی داشته باشد.

این وضعیت حتی می تواند سایر اندام ها را درگیر کند بطوری که در مواردی دیده شده بیمار دچار تنگی کانال نخاعی از زانودرد شدید رنج می برد.

در موارد شدید تنگی کانال نخاعی حتی ممکن است اعصاب مثانه و روده نیز درگیر شده و عوارضی همچون بی اختیاری ادرار و مدفوع ایجاد شود.

درد سیاتیک

کمردرد شدید و ناگهانی که با انتشار درد به باسن، پشت ران و ساق پا همراه است مهم ترین مشخصه آسیب و درگیری عصب سیاتیک است.

عصب سیاتیک یکی از بزرگترین اعصاب بدن است که از ناحیه تحتانی ستون فقرات و از کنار دیسک های انتهایی کمر شروع شده و به سمت استخوان لگن و باسن و پشت ران و ساق پا می رود.

درد سیاتیک می تواند علائم دیگری همچون سوزن سوزن شدن و گزگز کردن اندام های فوقانی و ضعیف شده پا ها را نیز به همراه داشته باشد.

درد عصب سیاتیک هنگامی رخ می دهد که به دلایلی فشار برروی عصب سیاتیک وارد شده باشد.

سایر دلایل کمردرد
  • پوسچر نامناسب کمر و ستون فقرات حین نشستن ، تیستادن ، راه رفتن و حتی خوابیدن
  • گرفتگی عضلات کمر
  • بارداری
  • چاقی شکمی
  • بلند کردن و حمل اجسام سنگین
  • کشیدگی عضلات کمر

درمان کمردرد با فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست برای کمک به درمان کمردرد ابتدا اقدام به ارزیابی دقیق شرایط بیمار کرده و با توجه به شرایط هر بیمار برنامه درمانی خاصی را در نظر می گیرد.

تکنیک های درمان دستی ، تمرینات ورزشی ، تراکسن ستون فقرات ، لیزرپرتوان ، اولتراسوند تراپی و لیزر پرتوان از جمله روش های رایج در درمان کمردرد هستند که توسط فیزیوتراپیست مورد استفاده قرار می گیرند.

راهکارهای فیزیوتراپی علاوه بر کمک به تسکین درد به درمان عامل زمینه ای کمردرد نیز کمک زیادی می کنند.

 

کلمات مرتبط :

درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی کمردرد – درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی