دلایل ایجاد کمردرد
بیشتر علل کمردرد مربوط به عضلات، رباط ها یا مفاصل است. خستگی عضلانی، بارهای بیش از حد، سرعت بالا یا وضعیت بدنی نامناسب بلند کردن شایع ترین دلایل هستند. به طور معمول، کشیدگی عضلات پشت، رگ به رگ شدن رباط و اختلال عملکرد مفاصل به طور ناگهانی در حین یا پس از بارگذاری فیزیکی ستون فقرات شما رخ می دهد.
خوشبختانه در اغلب موارد درمان کمردرد با روشهای غیرجراحی همچون فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی امکان پذیر است و جراحی بندرت انجام می گیرد.
شایع ترین دلایل ایجاد کمردرد
کشیدگی عضلات پشت
درد عضلانی شایع ترین منبع کمردرد است. خستگی عضلانی، بارهای بیش از حد یا وضعیت های ضعیف بلند کردن یا نشستن شایع ترین مشکلات هستند.
عضلات ناکارآمد، ضعیف یا پشت که فاقد استقامت یا زمان انقباض مورد انتظار هستند، می تواند منجر به کاهش ثبات مفصل و آسیب بعدی به عضلات پشت، رباط ها، مفاصل یا حتی دیسک های ستون فقرات شود.
وضعیت بدنی ضعیف
وضعیت نامناسب می تواند فشار غیرضروری به ستون فقرات شما در هنگام نشستن، ایستادن و بلند کردن در محل کار وارد کند و به عنوان یکی از شایع ترین دلایل ایجاد کمردرد شناخته می شود. با خستگی عضلانی یا کشیدگی بیش از حد، رباط ها و دیسک های شما می توانند کشیده شوند و عضلات و اعصاب مفصل ستون فقرات را تحت فشار یا فشاری قرار دهند که باعث درد می شود و منجر به کمردرد می شود.
رگ به رگ شدن رباط
رباط ها نوارهای بادوام و فیبری هستند که میزان حرکت موجود در هر سطح ستون فقرات را محدود می کنند. کشش بیش از حد یا خیلی سریع رباط ها باعث پارگی آنها با خونریزی بعدی به بافت های اطراف می شود و باعث تورم، اسپاسم عضلانی و درد می شود.
بلند کردن نامناسب، صدمات ورزشی و تصادفات وسایل نقلیه موتوری از دلایل ایجاد کمردرد هستند. درست مانند سایر نواحی بدن، فیزیوتراپی بهبود رباط ها را تسریع می کند و درد را تسکین می دهد تا بتوانید در اسرع وقت دوباره از زندگی لذت ببرید.
علائم کمردرد چیست؟
علائم کمردرد ممکن است از درد خفیف تا کمردرد ناتوان کننده ناگهانی متغیر باشد.
علائم معمول درد عضلانی کمر عبارتند از:
- کمردرد موضعی، بدون تشعشع به باسن یا پا.
- حساسیت یا اسپاسم عضلات پشت.
- سفتی محافظ پشت
- شروع ناگهانی کمردرد.
- معمولاً هنگام استراحت احساس بهتری خواهید داشت و ممکن است تغییر وضعیت برایتان دردناک باشد، به عنوان مثال. بنشینید تا بایستید، روی تخت غلت بزنید، راه بروید یا خم شوید.
درمان کمردرد چیست؟
فیزیوتراپیست یا ارتوپد کمر، باید دلایل ایجاد کمردرد را بررسی کند. صدمات متعدد می تواند باعث کمردرد شود و درمان بسته به تشخیص شما به طور قابل توجهی متفاوت است. درمان فیزیوتراپی برای کمردرد خالص از آسیب شما محافظت میکند و در عین حال به بهبود عضلات و رباطها سرعت میبخشد و سپس به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از عود میشود.
فیزیوتراپیست شما ترفندهای بسیار خوبی برای تسکین سریع کمر درد شما دارد تا بتوانید در اسرع وقت دوباره از زندگی لذت ببرید.
اهداف درمان کمردرد
فاز اول – تسکین و محافظت از درد
مدیریت کمردرد دلیلی است که شما به دنبال درمان کمردرد هستید. در حقیقت، این آخرین علامتی بود که ایجاد کردید و باید اولین علامتی باشد که بهبود می یابد.
فیزیوتراپیست شما از ابزارهای درمانی مختلفی برای محافظت از کمر و کاهش درد و التهاب استفاده می کند. اینها شامل یخ، الکتروتراپی، به عنوان مثال. ده ها، طب سوزنی، تکنیک های نوار چسب، ماساژ بافت نرم، بریس های پشت. همچنین ممکن است پزشک شما دوره ای از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن را توصیه کند.
فاز دوم – بازیابی قدرت
با برطرف شدن درد و التهاب کمر، فیزیوتراپیست شما توجه خود را به بازگرداندن حرکت طبیعی پشت شما معطوف می کند. آنها همچنین طول عضلات و تنش عضلانی در حال استراحت، قدرت و استقامت عضلانی، حس عمقی، تعادل و راه رفتن (الگوی راه رفتن) را ارزیابی خواهند کرد.
فیزیوتراپیست شما را با یک برنامه ثبات مرکزی کمر شروع می کند تا عضلات مهم شما را که به صورت پویا کنترل و تثبیت کمر و لگن شما را انجام می دهند، تسهیل کند. فیزیوتراپیست شما الگوی جذب عضلانی شما را ارزیابی می کند و بهترین تمرینات را برای شما، مخصوص نیازهای شما، تجویز می کند.
فاز III – بازیابی عملکرد کامل
هرکسی خواسته های متفاوتی برای پشت خود دارد که تعیین می کند به چه اهداف درمانی خاصی نیاز دارید. برای برخی، تنها راه رفتن در اطراف بلوک است. دیگران ممکن است مایل به دوی ماراتن باشند. بسته به ورزش انتخابی، کار یا فعالیتهای روزانه، فیزیوتراپیست شما قصد دارد عملکرد شما را بازیابی کند تا به شما اجازه دهد تا با خیال راحت به فعالیتهای مورد نظر خود بازگردید.
فیزیوتراپیست شما توانبخشی شما را برای دستیابی به اهداف عملکردی خود تنظیم می کند.
کلمات مرتبط :
دلایل ایجاد کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی دیسک کمر – درمان دیسک کمر بدون جراحی – روشهای درمان کمردرد