روش های درمان آرتروز زانو
آرتروز زانو می تواند انجام بسیاری از فعالیت های روزمره مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها را سخت کند و به همین دلیل یکی از دلایل اصلی ناتوانی شناخته می شود.
آرتروز شایع ترین بیماری تخریبی مفاصل بدن است که به دلیل فرسودگی و تخریب تدریجی غضروف مفصل در اثر عواملی همچون سایش مکرر و استفاده بیش از حد از مفصل رخ می دهد ، در این شرایط استخوان ها بر روی هم ساییده می شوند و منجر به بروز عوارضی همچون درد ، ضعف و اختلال در عملکرد زانو می شود.
اضافه وزن ، افزایش سن و آسیب دیدگی مفصل در گذشته از جمله عواملی هستند که خطر بروز آرتروز زانو را افزایش می دهند.
روش های درمان آرتروز زانو
اصلاح سبک زندگی برخی تغییرات در زندگی روزمره می تواند از مفصل زانو محافظت کند و پیشرفت آرتروز زانو را کند کند.
فعالیت هایی را که باعث تشدید بیماری می شوند، مانند بالا رفتن از پله ها را به حداقل برسانید.
ورزش برای آرتروز برای بهبود درد و عملکرد توصیه می شود. جابجایی از فعالیتهای پرتحرک (مانند دویدن یا تنیس) به فعالیتهای کم فشار (مانند شنا) به شما این امکان را میدهد که فعال باشید و در عین حال استرس کمتری به زانوی خود وارد کنید. تمرینات تعادل، چابکی و هماهنگی، همراه با ورزش سنتی، ممکن است به بهبود عملکرد و سرعت راه رفتن کمک کند.
کاهش وزن می تواند فشار وارده بر مفصل زانو را کاهش دهد و در نتیجه درد کمتری داشته باشد و عملکرد را افزایش دهد.
فیزیوتراپی یکی از موثرترین روش های درمان آرتروز زانو است که در کلینیک فیزیوتراپی سینوهه با استفاده از تجهیزات پیشرفته و بر اساس بروزترین متدهای درمانی ارائه می شود.
تمریناتی که فیزیوتراپیست برای بیماران در نظر می گیرد می تواند به افزایش دامنه حرکتی و انعطاف پذیری کمک کند و همچنین به تقویت عضلات زانو کمک کند. فیزیوتراپیست شما می تواند به ایجاد یک برنامه ورزشی فردی کمک کند که نیازها و سبک زندگی شما را برآورده کند.سوزن خشک یکی از روشهای درمان است که توسط متخصصان فیزیوتراپی برای کمک به تسکین علائم آرتروز زانو مورد استفاده قرار می گیرد در این روش از سوزن های بسیار ظریف و باریکی برای تحریک نواحی خاص بدن برای تسکین درد یا بی حس کردن موقت یک ناحیه استفاده می کند.
دستگاه های کمکی. استفاده از وسایلی مانند عصا، یا پوشیدن بریس یا زانوبند می تواند مفید باشد. بریس به ثبات و عملکرد کمک می کند، و به ویژه اگر آرتروز در یک طرف زانو متمرکز باشد، ممکن است مفید باشد. دو نوع بریس وجود دارد که اغلب برای آرتریت زانو استفاده میشود: بریس «unloader» وزن را از قسمت آسیبدیده زانو دور میکند، در حالی که یک بریس «حمایتکننده» به تحمل کل بار زانو کمک میکند.
درمان های دیگر استفاده از گرما یا یخ، یا پوشیدن باندهای الاستیک برای حمایت از زانو ممکن است تا حدودی درد را تسکین دهد.
داروها انواع مختلفی از داروها در درمان آرتروز زانو مفید هستند. از آنجایی که افراد به داروها متفاوت پاسخ می دهند، پزشک شما از نزدیک با شما همکاری خواهد کرد تا داروها و دوزهایی را که برای شما بی خطر و موثر هستند تعیین کند.
کورتیکواستروئیدها (همچنین به عنوان کورتیزون شناخته می شوند) عوامل ضد التهابی قوی هستند که می توانند به مفصل تزریق شوند. این تزریق ها باعث تسکین درد و کاهش التهاب می شود. با این حال، اثرات به طور نامحدود ادامه نمی یابد. پزشک شما ممکن است به دلیل عوارض جانبی احتمالی، محدود کردن تعداد تزریقات را به سه یا چهار در سال، در هر مفصل توصیه کند..
درمان هایی مانند پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و تزریق اوزون نیز از روش های درمان آرتروز زانو هستند که در سالهای اخیر توجه زیادی به آن ها شده است.
جراحی برای درمان آرتروز زانو
در صورتی که روشهای ذکر شده در بالا نتوانند کمکی به بهبود شرایط بیماران بکنند جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام خواهد گرفت.
جراحی تعویض مفصل و جراحی آرتروسکوپی زانو از جمله رایج ترین روشهای جراحی آرتروز زانو هستند.
کلمات مرتبط :
روش های درمان آرتروز زانو – درمان آرتروز زانو بدون جراحی – فیزیوتراپی برای آرتروز زانو – فیزیوتراپی در ظفر