سندرم پیریفورمیس اختلالی است که زمانی رخ می دهد که عصب سیاتیک شما تحت فشار قرار می گیرد و هنگام عبور از باسن شما تحریک می شود و منجر به درد و یا بی حسی در پا می شود.
اگر درد لگن، باسن، همسترینگ یا سیاتیک را تجربه می کنید، ممکن است از سندرم پیریفورمیس رنج ببرید.
گاهی اوقات این عارضه “شبه سیاتیک” نامیده می شود، زیرا اغلب با درد در عصب ناشی از برآمدگی دیسک کمر اشتباه گرفته می شود.
تشخیص این عارضه باید پس از رفع فشردگی ریشه عصب نخاعی (مثلاً برآمدگی دیسک) به عنوان علت علائم سیاتیک انجام شود.
ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه کنید:
دلایل و عوامل خطر
سندرم پیریفورمیس بیشتر به دلیل کار بیش از حد عضله پیریفورمیس یا کاهش فضای ناحیه باسن ایجاد می شود که عضله و عصب را فشرده می کند.
دلایل اصلی کار بیش از حد عضله پیریفورمیس عبارتند از:
کاهش فضای ناحیه باسن معمولاً به دلیل موارد زیر است:
سندرم پیریفورمیس چگونه تشخیص داده می شود؟
فیزیوتراپیست شما آزمایش های بالینی را انجام می دهد که به طور بالقوه پیریفورمیس شما را تحریک می کند یا فشارهای عصب سیاتیک را تحریک می کند. آنها سپس یافته ها را تفسیر خواهند کرد. برخی از تستهای مرتبط با پیریفورمیس عبارتند از: مانورهای فرایبرگ، سرعت، FAIR، HCLK و Laseguese.
CT، MRI، اولتراسوند و EMG عمدتاً در کنار گذاشتن شرایطی که می توانند سندرم پیریفورمیس را تکرار کنند مفید هستند. الکترومیوگرافی (EMG) می تواند فشرده سازی عصب سیاتیک را نشان دهد اما فقط در موارد سندرم پیریفورمیس مزمن.
درمان سندرم پیریفورمیس
پس از ارزیابی کامل کمر، لگن و باسن، فیزیوتراپیست علت درد شما را مشخص خواهد کرد.
پس از تشخیص، درمان شما می تواند شامل یکی از موارد زیر باشد:
سندرم پیریفورمیس در اکثریت قریب به اتفاق موارد به خوبی پاسخ می دهد. علائم کوتاه مدت معمولاً در عرض چند روز معکوس می شوند. علائم طولانی مدت ممکن است چند هفته طول بکشد تا به عادات بیومکانیکی و عضلانی که شما را مستعد آسیب میکنند رسیدگی شود.
فقط به ندرت نیاز به جراحی خواهد بود.
کلمات مرتبط :
درمان دیسک کمر بدون جراحی – دلایل بروز درد سیاتیک – فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در میرداماد – فیزیوتراپی سیاتیک – بهترین فیزیوتراپی کمردرد در تهران – درمان کمردرد با فیزیوتراپی