پیشگیری از کمردرد حاد
کمردرد حاد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که فیزیوتراپیست ها مشاهده می کنند. این می تواند تا ۸۵٪ از جمعیت بزرگسال را در برخی از مراحل زندگی خود تحت تاثیر قرار دهد. حاد به دوره ای اطلاق می شود که کمتر از ۳ ماه طول بکشد.
حتی رویدادهای جزئی نیز می توانند باعث درد حاد کمر شوند
کمردرد حاد می تواند حتی از جزئی ترین اتفاقات، مانند خم شدن برای برداشتن چیزی کوچک از روی زمین، یا عطسه، رخ دهد. درد تجربه شده می تواند از نسبتاً خفیف تا ناتوانی در حرکت متغیر باشد و ناحیه درد می تواند از تمرکز آن در قسمت پایین کمر تا احساس در باسن یا پا متفاوت باشد.
آشنایی با پیشگیری از کمردرد حاد به دلیل تاثیری که این کمردرد بر زندگی روزمره می گذارد از اهمیت بالایی برخوردار است.
مهم است که به موقع به فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا بتوانید اطلاعاتی در مورد آسیب، اطمینان و مشاوره در اختیارتان قرار دهید. برای مراجعه به فیزیوتراپ نیازی به ارجاع از پزشک عمومی ندارید. اکثر افرادی که برای فیزیوتراپی مراجعه می کنند فقط پس از مشاهده علائم خود برای مدت کوتاهی، در عرض سه ماه بهبود می یابند، اما علائم خفیف تر اغلب ادامه می یابند. عودها نیز رایج هستند، بنابراین حتی اگر به نظر می رسد علائم شما به خودی خود برطرف می شود، باز هم خوب است که به فیزیوتراپ مراجعه کنید تا مطمئن شوید که بهترین توصیه را برای بهینه سازی بهبودی و مدیریت طولانی مدت کمر خود دریافت می کنید.
دلایل کمردرد حاد
آسیب هر یک از ساختارهای ستون فقرات کمری می تواند باعث کمردرد شود
عمده ترین آنها عبارتند از: دیسک های بین مهره ای. مفاصل فاست (مفاصلی که مهره ها را به هم می پیوندند)؛ اعصاب و غلاف آنها؛ ماهیچه ها و رباط ها در بسیاری از موارد، ترکیبی از موارد فوق وجود خواهد داشت، اما شایعترین علت آن آسیب به دیسکها و مفاصل فاست است.
اغلب نمی توان ساختارهای دقیقی که باعث درد می شود را شناسایی کرد. تشخیص خاصی برای مدیریت موثر لازم نیست. اصول مدیریت به ارزیابی دقیق برای تشخیص هر گونه ناهنجاری و سپس درمان مناسب برای اصلاح آن ناهنجاری بستگی دارد. شرایط جدی نادر است، (کمتر از ۵٪ موارد)، و فیزیوتراپیست ها آموزش دیده اند تا علائمی را که نشان دهنده مشکلی است که نیاز به بررسی یا ارجاع بیشتر دارد، تشخیص دهند.
عوامل خطر برای کمردرد حاد
تعدادی از عوامل خطر مرتبط با کمردرد وجود دارد که عبارتند از:
- سن: افزایش خطر تا ۵۰ سالگی.
- سیگار کشیدن: ارتباط قوی با کمردرد و سیاتیک.
- کار فیزیکی: افزایش خطر در افرادی که کارشان خم شدن، پیچ خوردن یا کار فیزیکی سنگین را شامل می شود.
- شغل کم تحرک: افزایش خطر در هنگام نشستن یا رانندگی با اتومبیل. مشاغلی که شامل همه افراد ایستاده یا نشسته می شود، در مقایسه با مشاغلی که وضعیت هایشان تغییر می کند، بروز کمردرد بیشتری را نشان می دهد.
پیشگیری از کمردرد حاد
- اصلاح سبک زندگی که شامل تحرک مناسب ، پرهیز از کشیدن سیگار و داشتن رژیم غذایی مناسب می شود.
- تقویت ستون فقرات با انجان تمرینات تقویتی
- رعایت اصول ارگونومی در حین انجام فعالیت ها
- پرهیز از خم شدن از کمر برای برداشتن اجسام از روی زمین
- پرهیز از حمل اجسام سنگین
درمان کمردرد حاد
فیزیوتراپیست شما را تشویق می کند که تا حد امکان فعال بمانید و همچنین تمرینات و توصیه های خاص مربوط به ارائه خود را به شما می دهد. استراحت در بستر توصیه نمی شود اما در صورت لزوم نباید بیش از دو روز باشد. دارو برای تسکین درد برای تشویق فعالیت با پاراستامول به عنوان اولین انتخاب مهم است. بازگشت زودهنگام به کار نیز تشویق می شود.
یک دوره کمردرد حاد می تواند بسیار ترسناک باشد، اما مهم است که به خاطر داشته باشید که این وضعیت به طور کلی خود محدود شونده است و شرایط جدی نادر است. اشعه ایکس به طور معمول سفارش نمی شود زیرا یافته های رایج در بیماران مبتلا به کمردرد در افراد بدون علامت نیز رخ می دهد. بنابراین چنین یافته هایی ممکن است در واقع علت درد نباشند. همچنین درخواست رادیوگرافی معمولاً تغییری در مدیریت بیمار ایجاد نمی کند و قرار دادن بیمار در معرض اشعه غیرضروری تلقی می شود.
پس از یک دوره کمردرد حاد چه باید کرد؟
با اجتناب از استفاده از پشت در هر چیزی حتی از راه دور، به کمر استراحت دهید.
استفاده از یخ روی ناحیه درد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه هر ۴-۲ ساعت ممکن است به تسکین درد حاد کمک کند.
با ادامه فعالیت های نرمال نرمال در محدوده عاری از درد خود فعال بمانید.
داروهای مورد نیاز برای کمک به تسکین درد مصرف می شود.
به دنبال درمان زودهنگام از فیزیوتراپیست خود باشید تا توصیه های فردی برای مدیریت مداوم کمردرد حاد خود را دریافت کنید.
کلمات مرتبط :
پیشگیری از کمردرد حاد – درمان کمردرد بدون جراحی – فیزیوتراپی برای درمان کمردرد – فیزیوتراپی در شریعتی