اسکولیوز چیست؟

اگر پزشک شما یا فرزندتان را مبتلا به اسکولیوز تشخیص دهد، به این معنی است که یک انحنای فیرطبیعی در ستون فقرات او وجود دارد.

اسکولیوز در بیشتر موارد احتمالاً خفیف است، و تنها تصویربرداری با اشعه ایکس ممکن است درجاتی از منحنی “C” یا “S” را نشان دهد که ممکن است اصلاً مشکلی ایجاد نکند.

اما اگر انحنا مشخص است و بدن را از حالت عادی خارج می کند، اگر وضعیت بدتر می شود، یا اگر مشکلاتی مانند مشکل در ایستادن یا راه رفتن ایجاد می کند، درمان ضروری است.

از آنجایی که درمان اسکولیوز بسته به عوامل متعددی می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی متفاوت باشد، برای بیماران مهم است که به دنبال مراقبت‌های مناسب باشند.

علت اسکولیوز چیست؟

از هر ۱۰۰ نفر، سه نفر به نوعی اسکولیوز مبتلا هستند. این بیماری می تواند افراد را در محدوده سنی از خردسال تا بزرگسالان بزرگتر و بسته به نوع اسکولیوز تحت تاثیر قرار دهد و در هر سنی ممکن است ظاهر شود.

شایع ترین نوع اسکولیوز ایدیوپاتیک است که به این معنی است که هیچ علت شناخته شده ای وجود ندارد. (با این حال، ۳۰ درصد از افراد مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک آن را در سابقه خانوادگی خود دارند، و تحقیقات قابل توجهی در مورد ریشه ژنتیکی این بیماری وجود دارد.) بیشتر موارد در دوران بلوغ کشف می شوند و جدی ترین موارد اغلب در دختران نوجوان دیده می شود.

انواع دیگری از اسکولیوز وجود دارد که کمتر رایج هستند، از جمله:

اسکولیوز عصبی عضلانی: این نوع اسکولیوز مربوط به یک بیماری پزشکی مانند فلج مغزی، دیستروفی عضلانی یا شرایط دیگری است که توانایی کنترل عضلات حمایت کننده از ستون فقرات را محدود می کند. کودکان مبتلا به این عارضه معمولاً توسط تیمی از متخصصان درمان می شوند.

اسکولیوز مادرزادی: این نوع اسکولیوز ناشی از نقص مادرزادی در هر ۱۰۰۰ نوزاد تازه متولد شده است. معمولاً در بدو تولد توسط متخصص اطفال شناسایی می‌شود، اگرچه گاهی اوقات تا نوجوانی آشکار نمی‌شود.

علائم اسکولیوز چیست؟

اغلب هیچ علامتی وجود ندارد ، بدون درد و هیچ محدودیتی برای فعالیت های روزمره. در واقع، یک انحنای کوچک در ستون فقرات در ابتدا می تواند به راحتی از دست داده شود، اما ممکن است علائم دیگری ظاهر شوند:

  • دنده ها ممکن است در یک طرف برجسته تر شوند.
  • باسن، شانه ها یا خط کمر ممکن است شروع به ناهمواری کنند.
  • یک تیغه شانه ممکن است بالاتر از دیگری به نظر برسد.

درمان اسکولیوز چیست؟

اگر یک مورد خفیف اسکولیوز (زاویه کاب کمتر از ۲۵ درجه) دارید، نیازی به درمان نیست، اگرچه برای کودکان و نوجوانانی که هنوز در حال رشد هستند، پزشک ممکن است هر شش ماه یکبار برای بررسی اینکه آیا تغییراتی ایجاد می‌شود، معاینات بعدی را انجام دهد. . یک نگرانی برای جوانان این است که بدن آنها هنوز در حال رشد است و منحنی ممکن است در طول جهش رشد بدتر شود.

انحناهایی که شدیدتر هستند می توانند به اندام ها از جمله قلب و ریه ها فشار وارد کنند و در بزرگسالی باعث درد شوند. یکی از موثرترین درمان ها برای افرادی که زاویه کاب بین ۲۰ تا ۴۰ دارند، بریس پشت برای جلوگیری از بدتر شدن منحنی است. هر بیمار متفاوت است و نوع بریس و مدت زمانی که باید از آن استفاده شود به سبک زندگی بیمار و برجستگی اسکولیوز بستگی دارد.

فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی نیز برای حفظ و بهبود دامنه حرکتی ستون فقرات می تواند کمک کننده باشد.

از جراحی فقط برای درمان موارد قابل توجه اسکولیوز استفاده می شود ، اگر انحنای بیش از ۴۵ درجه باشد و یا علیرغم سایر اقدامات بدتر شود.

روشی به نام فیوژن ستون فقرات، منحنی را با استفاده از ایمپلنت های فلزی صاف می کند. این استخوان‌های آسیب‌دیده در ستون فقرات را مجدداً تنظیم می‌کنند و سپس دو یا چند مورد از آن استخوان‌ها را با هم ترکیب می‌کنند. این کار از رشد آن استخوان ها جلوگیری می کند و پیشرفت اسکولیوز را متوقف می کند.

فیوژن ستون فقرات یک روش جدی است و می تواند شش ماه تا یک سال طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد، اما در متوقف کردن اسکولیوز بسیار موفق است و همچنین ظاهر را بهبود می بخشد. افرادی که این جراحی را انجام می دهند معمولاً می توانند در اکثر فعالیت های معمول و بسیاری از ورزش ها شرکت کنند، اگرچه پزشک ممکن است محدودیت هایی برای آنها قائل شود.

فیزیوتراپی پس از جراحی برای بازیابی دامنه حرکات ستون فقرات و تسریع بهبودی از اهمیت بالایی برخوردار است و امری ضروری است که برای حصول نتایج بهتر درمانی ضروری است.

 

کلمات مرتبط:

اسکولیوز چیست؟ – درمان اسکولیوز – فیزیوتراپی برای اسکولیوز – روشهای درمان اسکولیوز – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی کمر