کمردرد به عنوان رایج ترین اختلال سیستم اسکلتی بدن انسان شناخته می شود که اغلب افراد آن را تجربه کرده اند، در این مقاله سعی داریم به انواع کمردرد اشاره مختصری داشته باشیم.
انواع کمردرد
کمردرد عصبی
این نوع کمردرد اغلب به دلایل عصبی رخ می دهد ، در این وضعیت تنش روحی و عصبی شدن فرد منرج به اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر و بروز کمردرد می شود.
کمردرد عصبی اغلب با بهبود وضعیت روحی بیمار و کمی استراحت بهبود می یابد.
کمردرد التهابی
کمردرد های التهابی از شایع ترین انواع کمردرد هستند که معمولا با استراحت تشدید و با انجام فعالیت و به اصطلاح گرم شدن بدن تخفیف پیدا می کنند.
مبتلایان به کمردردهای التهابی از درد شدیدی در ابتدای روز و پس از استراحت رنج می برند بطوری که درد مانع از انجام فعالیت های آن ها می شود.
روماتیسم مفصلی یا همان آرتریت روماتوئید یکی از دلایل کمردرد التهابی است.
عفونت های مفصلی و عفونت به دلیل بیماری هایی مانند تب مالت نیز در بروز کمردرد التهابی نقش دارند.
تومورهای نخاعی نیز در بروز این نوع کمردردها نقش دارند.
کمردرد مکانیکی
یکی از شایع ترین انواع کمردرد است و زمانی رخ می دهد که ساختاری در کمر مانند دیسک بین مهرهای، مهره ها ، مفصل یا یک استخوان تحت فشار قرار میگیرد یا به دلایلی دچار دفورمیتی شده و سبب بروز کمردرد شود.
بیرون زدگی دیسک کمر یکی از شایع ترین انواع کمردرد مکانیکی است که با روش های غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی قابل درمان است.
کمردرد به دلیل اختلالات هورمونی
تغییرات هورمونی در بدن مانند تغییراتی هورمونی که در بدن خانم ها در زمان عادت ماهیانه رخ می دهد نیز در بروز کمردرد نقش دارند.
کمردرد شغلی
کمردرد های شغلی از عوارض مشاغل سنگین هستند که بسیاری از افراد از آن ها شکایت دارند.
اعمال فشار بیش از حد بر روی ستون فقرات ، نشستن و ایستادن به مدت طولانی در محل کار ، خم شدن های مکرر و … از مهم ترین عواملی هستند که سبب بروز کمردرد شغلی می شوند.
رانندگان که مدت طولانی رانندگی می کنند بیش از سایر مشاغل دچار این آسیب می شوند برای پیشگیری از بروز این وضعیت بهتر است هر دو ساعت یکبار رانندگی را متوقف و نرمش های کششی انجام شود.
کمردرد به دلیل بارداری
یکی از شایع ترین عوارض دوران بارداری کمردرد است که بسیاری از مادران باردار از آن شکایت دارند، این کمردرد به دلیل تغییر مرکز ثقل بدن و فشار ناشی از وزن جنین و بزرگ شدن رحم رخ می دهد.
تغییرات هورمونی در بدن مادر باردار نیز ریسک بروز کمردرد را افزایش می دهد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در ظفر – فیزیوتراپی در حسن آباد – فیزیوتراپی در جردن – فیزیوتراپی کمردرد در تهران