درمان پارگی رباط صلیبی زانو با توجه به نوع و شدت آسیب دیدگی و همچنین میزان فعالیت فرد با روش های مختلف غیرجراحی و جراحی انجام می گیرد.

آسیب رباط های زانو بخصوص پارگی رباط صلیبی زانو از جمبه شایع ترین آسیب های مفصل زانو است که اغلب در افراد ورزشکار بخصوص ورزش های پرتحرک و پربرخورد رخ می دهد.

این آسیب های در موارد خفیف و متوسط با روش های غیرجراحی و در موارد حاد و شدید با روش های جراحی درمان می شوند.

رباط صلیبی جلویی یکی از رباط های مهم مفصل زانو است که نقش مهمی در ثبات و تحرک زانو دارد و در صورتی که این رباط آسیب ببیند سبب بروز اختلال جدی در عملکرد زانو می شود.

در ورزشکاران حرفه ای پارگی رباط صلیبی جلویی شایع است و به پارگی ACL معروف است ، در صورتی که نیروی اعمال شده خیلی زیاد باشد، احتمال پارگی رباط طرفی داخلی و منیسک داخلی به همراه پارگی رباط صلیبی جلویی بسیار بالا است و درمان پارگی رباط صلیبی زان در این موارد اغلب نیازمند جراحی و پس از آن توانبخشی با فیزیوتراپی است.

این آسیب در درجات مختلفی رخ می دهد در آسیب های خفیف میزان خونریزی اندک بوده و زانو ناپایدار نمی شود ، در آسیب های متوسط زانو کمی بی ثبات شده و حرکات آن دردناک می شود و در پارگی کامل خونریزی شدید بوده و زانو بی ثبات می شود ، بطوری که فرد توانایی راه رفتن و انداختن وزن بر روی پای آسیب دیده را ندارد.

درمان پارگی رباط صلیبی زانو

همانطور که گفته شد درمان این آسیب با توجه به نوع و شدت آسیب متفاوت است و ابتدا نیازمند بررسی های دقیق تشخیصی توسط ارتوپد و فیزیوتراپیست است.

توقف فعالیت های ورزشی بلافاصله پس از تشخیص آسیب رباط های زانو نقش مهمی در جلوگیری از تشدید آسیب دیدگی دارد.

استراحت و کاهش سطح فعالیت برای کمک به بهبود سریع تر این آسیب توصیه می شود و بیمار تا زمان بهبودی کامل باید از انجام هرگونه فعالیتی که سبب وارد شدن فشار بیش از حد به زانو و تشدید آسیب دیدگی می شود اجتناب کند.

استفاده از عصا و چوب زیر بغل حین راه رفتن تا زمان ترمیم کامل رباط توصیه می شود.

قرار دادن کمپرس یخ بر روی زانو می تواند به تخفیف درد و التهاب ناشی از این آسیب کمک کند ، استفاده از داروهای ضدالهاب غیراستروئیدی و یا داروهای کورتونی تزریقی نیز در تسکین درد و التهاب موثرند.

استفاده از زانوبندهای طبی نیز با محدود کردن حرکات زانو به ترمیم آسیب ایجاد شده کمک می کنند.

فیزیوتراپی در هر دو روش غیرجراحی و جراحی گاهی حتی قبل از عمل جراحی برای کمک به تسریع فرایند بهبودی و بازیابی دامنه حرکتی زانو و توانایی های حرکتی زانو ضروری است.

کاهش درد، التهاب و تورم ، بهبود دامنه حرکتی مفصل ، تقویت عضلات با توجه به درجه آسیب دیدگی ، بهبود تعادل و عملکرد حرکتی فرد از مهم ترین اهداف فیزیوتراپی در درمان پارگی رباط صلیبی زانو هستند.

 

کلمات مرتبط :

درمان پارگی رباط صلیبی زانو – فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی در میرداماد – فیزیوتراپی در داوودیه – فیزیوتراپی در حسن آباد – فیزیوتراپی ورزشی