دلایل درد سیاتیک

سیاتیک یک شکایت بسیار شایع است. حدود ۴۰ درصد از مردم در طول زندگی خود سیاتیک را تجربه می کنند.

سیاتیک درد عصبی ناشی از آسیب یا تحریک عصب سیاتیک است که از ناحیه باسن / گلوتئال شما منشا می گیرد.

عصب سیاتیک طولانی ترین و ضخیم ترین (تقریبا به عرض انگشت) عصب بدن است. در واقع از پنج ریشه عصبی تشکیل شده است: دو ریشه از ناحیه تحتانی کمر به نام ستون فقرات کمری و سه ریشه از قسمت نهایی ستون فقرات به نام ساکروم. پنج ریشه عصبی به هم می رسند و عصب سیاتیک راست و چپ را تشکیل می دهند. در هر طرف بدن، یک عصب سیاتیک از میان باسن، باسن و پایین پا می گذرد و درست زیر زانو ختم می شود.

درد سیاتیک چه حسی دارد؟

افراد درد سیاتیک را بسته به علت آن به روش های مختلفی توصیف می کنند. برخی از افراد درد را به صورت درد شدید و انتشاری درد توصیف می‌کنند. 

درد ممکن است دائمی باشد یا ممکن است بیاید و برود. همچنین، درد معمولاً در ساق پا در مقایسه با کمر شدیدتر است. اگر برای مدت طولانی بنشینید یا بایستید، هنگام ایستادن و زمانی که بالاتنه خود را بچرخانید، ممکن است درد بدتر شود. حرکت اجباری و ناگهانی بدن مانند سرفه یا عطسه نیز می تواند درد را بدتر کند.

دلایل درد سیاتیک

  • آسیب دیدگی (آسیب قبلی): آسیب به کمر یا ستون فقرات شما را در معرض خطر بیشتری برای سیاتیک قرار می دهد.
  • افزایش سن: با افزایش سن طبیعی، بافت استخوانی و دیسک های ستون فقرات شما فرسوده می شود. پیری طبیعی می تواند اعصاب شما را در معرض خطر آسیب دیدگی یا تحت فشار قرار دادن تغییرات و جابجایی های استخوان، دیسک و رباط ها قرار دهد.
  • اضافه وزن: ستون فقرات شما مانند یک جرثقیل عمودی است. عضلات شما وزنه تعادل هستند. وزنی که در جلوی بدن خود حمل می کنید همان چیزی است که ستون فقرات (جرثقیل) شما باید بلند کند. هر چه وزن بیشتری داشته باشید، عضلات کمر (ضدوزنه) باید بیشتر کار کنند. این می تواند منجر به کشیدگی کمر، درد و سایر مشکلات کمر شود.
  • فقدان یک هسته قوی: “هسته” شما عضلات پشت و شکم شما هستند. هرچه هسته شما قوی تر باشد، حمایت بیشتری برای کمرتان خواهید داشت. بر خلاف ناحیه قفسه سینه، جایی که قفسه سینه شما پشتیبانی می کند، تنها تکیه گاه برای قسمت پایین کمر عضلات شما هستند.
  • یک شغل فعال و فیزیکی داشته باشید: مشاغلی که به بلند کردن اجسام سنگین نیاز دارند ممکن است خطر ابتلا به مشکلات کمر و استفاده از کمر را افزایش دهند یا کارهایی که با نشستن طولانی مدت ممکن است خطر مشکلات کمر را افزایش دهند.
  • عدم وضعیت بدنی مناسب در اتاق وزنه: حتی اگر از نظر بدنی مناسب و فعال هستید، اگر در طول وزنه برداری یا سایر تمرینات قدرتی از فرم مناسب بدن پیروی نکنید، باز هم می توانید مستعد ابتلا به سیاتیک باشید.
  • دیابت داشته باشید: دیابت احتمال آسیب عصبی شما را افزایش می‌دهد که احتمال ابتلا به سیاتیک را افزایش می‌دهد.
  • آرتروز دارید: آرتروز می تواند به ستون فقرات شما آسیب برساند و اعصاب را در معرض آسیب قرار دهد.
    سبک زندگی غیر فعال داشته باشید: نشستن برای مدت طولانی و ورزش نکردن و حرکت عضلات، انعطاف پذیر و فشرده می تواند خطر ابتلا به سیاتیک را افزایش دهد.
  • دود: نیکوتین موجود در تنباکو می‌تواند به بافت ستون فقرات آسیب برساند، استخوان‌ها را ضعیف کند و دیسک‌های مهره‌ای را تسریع کند.

 

کلمات مرتبط :

دلایل درد سیاتیک – علائم سیاتیک – فیزیوتراپی سیاتیک – فیزیوتراپی سیاتیک در ظفر