دلایل کمردرد

کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات و اختلالات سیستم اسکلتی _ عضلانی است که روزانه افراد زیادی را به سمت مراکز درمانی و کلینیک های فیزیوتراپی می کشاند.

دلایل کمردرد با توجه به اجزای مختلف ستون فقرات و پیچیدگی های آن ها و همچنین درد های انتشاری از سایر قسمت های بدن می تواند از یک گرفتگی ساده تا مشکلات جدی تری همچون بیرون زدگی دیسک متغیر باشد.

خوشبختانه در بسیاری از موارد کمردرد موقتی بوده و با چند روز استراحت و انجام نرمش های سبک بهبود می یابد اما در صورتی که درد بیش از دو هفته ادامه پیدا کند برای تشخیص عامل زمینه ای و همچنین درمان مناسب درد و منشا آن مراجعه به پزشک ضروری است.

پزشک برای تشخیص علت بوجود آوردنده کمردرد ابتدا اقدام به معاینه فیزیکی بیمار و بررسی پرونده پزشکی وی می کند و پس از آن در صورت لزوم از روش ها و تست های دقیق آزمایشگاهی و همچنین تصویربرداری پزشکی همچون ام آر آی بهره می برد و بر اساس علت بروز کمردرد مناسب ترین شیوه درمانی را توصیه یم کند.

دلایل کمردرد

بیرون زدگی دیسک کمر

یکی از مهم ترین مشکلات ستون فقرات که سبب بروز کمردرد شدید و گاهی ناتوان کننده می شود بیرون زدگی دیسک کمر است.

بیرون زدگی دیسک کمر می تواند به علت بلند کردن اجسام سنگین و وارد شدن فشار ناگهانی به مهره ها ایجاد شود یا ممکن است به تدریج رخ دهد.

تشخیص و درمان به موقع این بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است.

درمان دیسک کمر در بسیاری از مبتلایان با روش های غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی و ورزش امکان پذیر است و جراحی تنها در مواردی که بیماری در حال پیشرفت باشد و با روش های غیرجراحی درمان دیسک کمر امکان پذیر نباشد انجام می گیرد.

فیزیوتراپی کمر یکی از موثرترین روش های درمان دیسک کمر بدون جراحی است.

آرتروز کمر

دلایل کمردرد

آرتروز کمر یکی از دلایل شایع کمردرد در افراد میانسال و سالمند است.

از بین رفتن تدریجی غضروف مفصلی در نتیجه عواملی همچون افزایش سن و استفاده بیش از حد از مفصل از مهم ترین عوامل  خطر آرتروز هستند.

درد ، التهاب و محدود شدن دامنه حرکتی مفصل از رایج ترین علائم آرتروز کمر هستند که با راهکارهای فیزیوتراپی کمر می توان به بهبود آن ها کمک کرد.

درد سیاتیک

درد سیاتیک که ناشی از آسیب و تحت فشار قرار گرفتن عصب سیاتیک رخ می دهد با احساس درد از ناحیه انتهایی کمر تا پشت پاها مشخص می شود.

استراحت کردن ، انجام تمرینات فیزیوتراپی و استفاده از مسکن ها به تسکین درد سیاتیک کمک می کنند.

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی یکی از بیماری های شایع ستون فقرات و از دلایل کمردرد است که ممکن است بطور مادرزادی وجود داشته باشد یا بطور اکتسابی ایجاد شود.

کمردرد مهم ترین مشخصه این بیماری است که به دلیل کاهش فضای داخلی در نخاع که ریشه های عصبی نخاع از آن عبور می کند و فشرده شدن آن ها رخ می دهد.

سایر دلایل کمردرد
  • کشیدگی عضلات و یا رباط‌ ها
  • ناهنجاری های مادرزادی ستون فقرات
  • حمل اجسام سنگین
  • فعالیت بدنی بیش از حد
  • خوابیدن بر روی تشک نامناسب و غیراستاندارد
  • اضافه وزن
  • پوسچر نامناسب بدن حین انجام فعالیت ها
  • بارداری

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی دیسک کمر – درمان کمردرد – درمان دیسک کمر بدون جراحی – لیزر پرتوان – دلایل کمردرد