روشهای تسکین درد سیاتیک
درد سیاتیک یکی از دردهای شایع اسکلتی است که با احساس کمردرد و انتشار آن به پاها مشخص می شود، این عارضه می تواند با علائمی همچون گزگز کردن و بی حسی پاها نیز همراه باشد.
فیزیوتراپی یکی از موثرترین روش ها در درمان سیاتیک و عامل زمینه ای آن است.
متخصصان فیزیوتراپی با توجه به شرایط و نوع مشکل بیماران از تکنیک های مختلفی بهره می برد، تکنیک های درمان دستی از جمله روشهای موثر در درمان سیاتیک هستند که در کلینیک فیزیوتراپی سینوهه به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.
روشهای تسکین درد سیاتیک
دستکاری مشترک
تحرک مفاصل و حرکت غیرفعال درجه بندی شده شامل اعمال فشار و یا نیرو به مفصل به منظور تحرک آن، کاهش درد و بازگرداندن حرکت است. تحقیقات گذشته نشان داده است که بهبود سلامت جسمانی زمانی که بیماران مبتلا به سیاتیک با استفاده از تحرکات مفصلی درمان میشوند، محتملتر است.
تحرک اعصاب
موبیلیزاسیون عصبی بر روی درمان یک عصب علامت دار (در این مورد، عصب سیاتیک) با قرار دادن آن در داخل و خارج از تنش به منظور تسهیل حرکت سالم و کاهش علائم دردناک سیاتیک تمرکز دارد.
تمرینات تقویتی
تمرینات تقویتی متکی بر وزن بدن و تکنیک های مقاومتی برای تقویت عضلات در ناحیه مرکزی، کمر، باسن و پاها هستند. این تمرینات معمولاً شامل انقباض عضلات با استفاده از نوارهای مقاومتی و تمرین با وزنه است.
سایر روشهای تسکین درد سیاتیک
تمرینات اکستنشن و فلکشن
این نوع تمرینات با خم شدن به عقب (کشش) و جلو (فلکسیون) متناسب با فرد به تسکین علائم سیاتیک کمک می کند. بیماران سیاتیک اغلب با حرکت جهت دار خاص ستون فقرات کمری احساس آرامش می کنند.
تشخیص و درمان مکانیکی
این تکنیک که به طور گسترده به عنوان روش مکنزی شناخته می شود، شامل یک سری حرکات جهت دار مشابه تمرینات اکستنشن و فلکشن است که به شناسایی و درمان منبع درد در ستون فقرات کمری کمک می کند. فیزیوتراپیست هایی که این روش را انجام می دهند معمولاً آموزش های ویژه ای در زمینه تشخیص و درمان مکانیکی دارند.
بازآموزی عملکردی
بازآموزی عملکردی بر بازگرداندن حرکات اساسی متمرکز است که به دلیل علائم سیاتیک دشوار می شوند، مانند بلند کردن، خم شدن، حمل کردن و چمباتمه زدن. هدف استفاده از تکنیک ها و الگوهای حرکتی مناسب برای کاهش درد است.
تکنیک انرژی عضلانی
این شکل از درمان دستی شامل انجام انقباضات عضلانی ملایم همراه با فیزیوتراپیست که مفاصل دردناک را در یک محدوده حرکتی خاص حرکت می دهد. هدف کاهش درد و بازگرداندن عملکرد طبیعی است.
کلمات مرتبط :
روشهای تسکین درد سیاتیک – بهترین درمان سیاتیک – دلایل درد سیاتیک – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در ظفر