فیزیوتراپی برای آرتروز ستون فقرات به عنوان یکی از موثرترین روشهای درمانی شناخته می شود که در کلینیک فیزیوتراپی سینوهه در خیابان شریعتی ارائه می شود.
استئوآرتریت ستون فقرات وضعیتی است که معمولاً با افزایش سن رخ می دهد و معمولاً پس از ۵۰ سالگی تشخیص داده می شود. علل آن شامل آسیب به ستون فقرات، ساییدگی و پارگی دیسک های ستون فقرات (اغلب با چاقی) یا تمایل ارثی به ایجاد می شود. گاهی اوقات علت ناشناخته است.
آرتروز ستون فقرات ممکن است باعث درد و سفتی شود و خم شدن، انجام فعالیت های تحمل وزن مانند راه رفتن و انجام کارهای روزانه مانند لباس پوشیدن و حمام کردن را دشوار کند. فیزیوتراپ شما به شما کمک می کند تا وضعیت خود را مدیریت کنید، ناراحتی خود را کاهش دهید و دوباره حرکت کنید.
فیزیوتراپی برای آرتروز ستون فقرات علاوه بر کمک به تسکین درد و التهاب ، دامنه حرکتی ستون فقرات را نیز بهبود می بخشد.
آرتروز ستون فقرات چیست؟
با افزایش سن، دیسکهای ستون فقرات (بالشتکهای پر از ژل بین استخوانهای ستون فقرات) ممکن است فرسوده شوند، باریک شوند یا شروع به برآمدگی کنند. این تغییرات می تواند به غضروف، رباط ها و مفاصل در سطح درگیر ستون فقرات فشار وارد کند و ممکن است منجر به درد شود. باریک شدن دیسک همچنین باعث باریک شدن فضای بین مفاصل ستون فقرات می شود که به آن مفاصل “فاست” می گویند. نیروهای تحمل کننده وزن روی مفاصل به دلیل این تغییرات دیسک افزایش می یابد. در نتیجه، غضروفی که سطح مفصل را می پوشاند می تواند به مرور زمان شروع به ساییدگی و فرسودگی کند. این فرسودگی منجر به استئوآرتریت (OA) می شود.
همانطور که آرتروز ستون فقرات پیشرفت می کند، بدن شما سعی می کند آن را با رشد استخوان جدید ترمیم کند. این رشد استخوانی “خار استخوان” نامیده می شود. رشد خار می تواند منجر به وضعیتی به نام تنگی نخاعی شود. اغلب این اختلال مردان و زنان بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر خارها بزرگ شوند، می توانند فضاهای ستون فقرات را باریک کنند. باریک شدن می تواند نواحی کوچک یا بزرگ را درگیر کند و می تواند منجر به فشار بر روی اعصاب نزدیک مفاصل درگیر شود و در نتیجه علائمی مانند درد، گزگز، بی حسی یا سوزش ایجاد شود.
فیزیوتراپی برای آرتروز ستون فقرات روشی موثر در تخفیف علائم بیمار است که در کلینیک فیزیوتراپی سینوهه در خیابان شریعتی تهران به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.
علائم آرتروز ستون فقرات
علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از خفیف تا ناتوان کننده متغیر باشد. شما ممکن است علائمی نداشته باشید حتی اگر این بیماری وجود داشته باشد. شروع و پیشرفت آن می تواند بسیار کند باشد.
علائم رایج عبارتند از:
- درد در پشت یا گردن.
- دردی که پس از بی تحرکی طولانی مدت، هنگام بیدار شدن از خواب یا بعد از فعالیت بدنی بدتر می شود.
- دردی که با ایستادن و راه رفتن بدتر می شود و با نشستن یا دراز کشیدن بهتر می شود.
- سفتی پس از عدم تحرک طولانی مدت، هنگام بیدار شدن در صبح، یا با حرکت ناحیه درگیر ستون فقرات.
- در شرایط پیشرفته تر، علائمی که با استراحت بهبود نمی یابند و خواب را مختل می کنند.
- احساس درد، سوزش یا سوزن سوزن شدن که به شانه یا بازو یا باسن یا پا گسترش می یابد.
- مشکل در انجام فعالیت های عادی روزانه، مانند لباس پوشیدن و حمام کردن، همچنین راه رفتن و ایستادن، با پیشرفت بیماری.
فیزیوتراپی برای آرتروز ستون فقرات
فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا اهدافی را برای کاهش علائم و کاهش سرعت پیشرفت بیماری تعیین کنید. شما یاد خواهید گرفت که چگونه ایمن ورزش کنید و به شرکت در فعالیت های عادی روزانه خود ادامه دهید.
فیزیوتراپیست شما می تواند با انواع گزینه های درمانی از جمله:
ورزش. ورزش مهم ترین درمان برای کاهش درد و بهبود تحرک شماست. فیزیوتراپیست شما فعالیتهای کمتأثیر خاصی را تجویز میکند که ستون فقرات، شکم و ماهیچههای لگن شما را تقویت میکند – تا توانایی شما در ایستادن، راه رفتن و تعادل را بهبود بخشد و خطر افتادن شما را کاهش دهد.
کشش. فیزیوتراپ شما بر اساس نتایج ارزیابی اولیه، تمرینات کششی خاصی را برای ستون فقرات، بازوها یا پاهای شما تجویز خواهد کرد. افراد چاق نیاز خاصی به حرکات کششی و ورزش دارند. همراه با تقویت، کشش ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری کمک کند.
مدیریت علائم در برنامه فیزیوتراپی برای آرتروز ستون فقرات به معنای یادگیری احساس بهتر و فعال ماندن است. گاهی اوقات افراد می ترسند که افزایش فعالیت باعث بدتر شدن علائم یا افزایش درد آنها شود. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه بدون تشدید علائم خود فعال تر باشید. درمانگر به شما کمک می کند تا سطوح فعالیت مناسب خود را بیابید و یک برنامه منحصر به فرد ایجاد کنید تا شما را در حرکت نگه دارد.
آموزش فعالیت های روزانه. فیزیوتراپ شما می تواند به شما آموزش دهد که چگونه از تختخواب، داخل و خارج از وان یا از صندلی خارج شوید و چگونه خم شوید و راه بروید.
استفاده از مدالیته ها روش های درمانی، مانند گرما یا یخ، ممکن است برای کمک به مدیریت علائم شما استفاده شود.
درمان دستی. فیزیوتراپیست شما ممکن است از تکنیکهای عملی ملایم (درمان دستی) برای کمک به بهبود انعطافپذیری ستون فقرات و کاهش سفتی استفاده کند.
تمرین تعادل و پیاده روی. تمرینات و آموزش ممکن است برای بهبود ایمن تعادل و کاهش خطر سقوط استفاده شود.
بریس های تخصصی یا نوار چسب. فیزیوتراپ شما ممکن است از نوار چسب یا بریس های تخصصی برای کمک به حمایت از مفاصل شما استفاده کند. در شرایط پیشرفتهتر میتوان از بریس کمر استفاده کرد.
فیزیوتراپی برای آرتروز ستون فقرات پس از جراحی نیز برای تسریع بهبودی و تخفیف عارض چراحی از اهمیت بالایی برخوردار است.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در ظفر