فیزیوتراپی برای کمر درد موثرترین روش درمان غیرجراحی است که می تواند درد را تسکین داده ، نیاز به مصرف داروهای شیمیایی و انجام جراحی های غیرضروری را به حداقل برساند.
کمردرد شایع ترین اختلال اسکلتی ـ عضلانی است بطوری که از هر ۱۰ نفر ۸ نفر در طول زندگی خود آن را تجربه کرده اند، کمردرد به عنوان یکی از رایج ترین دلیل غیبت از محل کار شناخته می شود و تمامی این موارد نشان دهنده اهمیت درمان مناسب کمردرد است.
کمردرد در دو نوع التهابی و مکانیکی رخ می دهد و می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی شود.
متخصصان فیزیوتراپی برای کمر درد به بیماران کمک می کنند تا درد کمتری را داشته باشند و تحرک خود را بهبود بخشند.
در برخی موارد کمردرد با علائمی همراه است که می تواند نشان دهنده آسیب عصبی که یک آسیب جدی است باشد در این شرایط باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید ، بی اختیاری ادرار و مدفوع ، گزگز کردن و بی حسی دست ها و یا پاها از این علائم هستند.
کمردرد در اغلب موارد با سفتی و گرفتگی های عضلانی همراه است که می تواند تحرک فرد را به شدت محدود کند. راهکارهای فیزیوتراپی می توانند با کمک به درمان گرفتگی های عضلانی و رفع محدودیت های حرکتی شرایط فرد را بهبود ببخشند.
فیزیوتراپیست برای تشخیص دقیق علت کمردرد شما ابتدا یک معاینه کامل که شامل ارزیابی کیفیت و کمیت حرکات شما و هرگونه رفتار حرکتی است که ممکن است شما را در معرض خطر تاخیر در بهبودی قرار دهد، انجام خواهد داد. اگر فیزیوتراپ شما مشکوک باشد که کمردرد شما ممکن است ناشی از یک بیماری جدی باشد، درمانگر شما را برای ارزیابی بیشتر به متخصص ستون فقرات ارجاع می دهد.
انواع کمردرد
- حاد – درد کمتر از ۳ ماه طول بکشد
- مزمن – درد بیش از ۳ ماه طول بکشد
اکثر افرادی که یک دوره درد حاد دارند حداقل یک بار عود علائم را تجربه خواهند کرد.
شایع ترین دلایل بروز کمردرد
- گرفتگی عضلات کمر
- گشیدگی عضلات و رباط ها کمر
- آسیب دیسک ها همچون شکستگی و لغزش دیسک بین مهره ای
- بیماری دژنراتیو دیسک
- تنگی کانال نخاعی کمری
- بیرون زدگی دیسک کمر
- آرتروز ستون فقرات
- پوکی استخوان
- تومورهای ستون فقرات
فیزیوتراپی برای کمر درد
متخصص فیزیوتراپی به بیمارانی که از کمردرد رنج می برند کمک می کند تا تحرک از دست رفته خود را بازیابی کنند و با درد و مشکلات کمتری به انجام فعالیت هایشان بپردازند.
فیزیوتراپیست با توجه به شرایط هر بیمار بک برنامه درمانی منحصر بفرد را در نظر می گیرد که شامل تمرینات ورزشی (کششی ، تقویتی و دامنه حرکتی) تکنیک های درمان دستی و کشش و مدالیته های ضددرد می شود.
سرما و گرما درمانی نیز در برنامه های درمانی فیزیوتراپی قرار دارند که در درمان خانگی کمردرد نیز توصیه می شوند.
راهکارهای درمان کمردرد در خانه
استراحت و کاهش سطح فعالیت بخصوص فعالیت هایی که سبب تشدید درد می شوند توصیه می شود ، البته استراحت به هیچ وجه به معنی استراحت مطلق نیست چراکه استراحت مطلق سبب ضعیف شدن عضلات کمر و تشدید مشکلات بیماران می شود.
انجام حرکات کششی سبک بطور منظم در بهبود دامنه حرکتی ستون فقرات موثر است.
برای تسکین درد و التهاب استفاده از داروهای ضددرد و ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن توصیه می شود.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی برای کمر درد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در ظفر